Ποιότητα Προϊόντων

1) Καινούρια, γνήσια μπεκ και αντλίες με απευθείας εισαγωγή από τους μεγαλύτερους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους (exporter) ή εργοστάσια στην Ευρώπη. Καλύπτονται από 1 έως 2 έτη εγγύηση καλής λειτουργίας. Δεν απαιτείται επιστροφή της παλαιάς μονάδας.

2) Ολικής ανακατασκευής, είναι εφάμιλλα των καινούριων, διότι η ανακατασκευή τους περιλαμβάνει ολική αντικατάσταση όλων των εσωτερικών μερών στα πρότυπα των καινούργιων. Εισάγονται απευθείας από τους μεγαλύτερους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους (εργοστάσια - επισκευαστές) του εξωτερικού και προσφέρονται σε μειωμένη τιμή σε σχέση με τα καινούργια, εφ' όσον γίνει η προαιρετική επιστροφή της παλαιάς μονάδας. Συνοδεύονται από εγγύηση καλής λειτουργίας 1 έτους.

3) Μερικής ανακατασκευής, στα οποία ο εξουσιοδοτημένος επισκευαστής έχει αντικαταστήσει όσα κατεστραμμένα μέρη δεν πληρούν τις προδιαγραφές, ώστε να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία της μονάδας. Συνοδεύονται από εγγύηση καλής λειτουργίας 6 μηνών και προσφέρονται σε μειωμένη τιμή σε σχέση με τα καινούργια, με προαιρετική επιστροφή των παλαιών μονάδων.

4) Μεταχειρισμένα, εισαγόμενα χρησιμοποιημένα μπεκ και αντλίες που ελέγχονται για την καλή τους λειτουργία και σας προσφέρονται πλήρως λειτουργικά με 1 μήνα εγγύηση. Υπάρχουν διαθέσιμοι πολλοί κωδικοί μεταχειρισμένων προϊόντων που ελέγχονται για την καλή τους λειτουργία είτε από την εταιρεία μας είτε από συνεργαζόμενο εξειδικευμένο για την εκάστοτε περίπτωση δοκιμαστήριο. Έτσι, είμαστε σε θέση να εγγυηθούμε για την λειτουργικότητά τους. Σε κάθε περίπτωση, όμως, τα μεταχειρισμένα μπεκ και αντλίες δεν είναι εφάμιλλα ούτε των ανακατασκευής ούτε, φυσικά, των καινούριων. 

Τα μεταχειρισμένα μπεκ και αντλίες πετρελαίου (τρόμπες πετρελαίου) γενικά δεν προτείνονται, γιατί ο μέσος όρος κύκλου ζωής τους υπολογίζεται περίπου από 100.000 έως 150.000 χλμ. και αυτή η απόκλιση ως συνήθως επηρεάζεται από τον βασικότερο παράγοντα που είναι η ποιότητα καυσίμου, με την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχει βλάβη στα περιφερειακά συστήματα/εξαρτήματα και ο κινητήρας είναι σε καλή κατάσταση. Κατά την παραμονή τους στο ράφι, ακόμα και εκτός λειτουργίας “κολλάνε”, λόγω των στερεών καταλοίπων που περιέχονται στο βιοντίζελ, το οποίο είχε περάσει μέσα από το σύστημα ψεκασμού. Στατιστικά το 70% των ανταλλακτικών είναι κολλημένα, ενώ για το υπόλοιπο 30% που είναι λειτουργικά είναι άγνωστο το πότε θα κλείσουν τον κύκλο ζωής τους και, γι' αυτό, διατίθενται με περιορισμένη εγγύηση. Αγοράζοντας, έτσι, μεταχειρισμένο ανταλλακτικό, είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί να επιβαρυνθείτε τεχνικά κόστη για δεύτερη φορά και επιπλέον αγορά άλλου ανταλλακτικού, καινούριου ή ανακατασκευής, σε σύντομο χρονικό διάστημα, χωρίς να υπολογιστεί και η ζημία από τον χρόνο που το όχημα θα παραμείνει ακινητοποιημένο. Επίσης, ένα μεταχειρισμένο μη ελεγμένο μπεκ ή αντλία (τρόμπα πετρελαίου) ενδέχεται να μην φέρει σωστό ψεκασμό, με αποτέλεσμα να προκληθεί σοβαρή βλάβη (ακόμα και να τρυπήσει πιστόνι). Συνοπτικά, η Eco Diesel είναι σε θέση να σας προσφέρει μεταχειρισμένα, λειτουργικά μπεκ και αντλίες τα οποία έχουν ελεγχθεί για την καλή τους λειτουργία σε αντίθεση με τα μεταχειρισμένα που προσφέρονται από μάντρες παλαιών ανταλλακτικών αυτοκινήτων χωρίς έλεγχο, τα οποία ενδεχομένως να μην λειτουργούν κανονικά ή και καθόλου.

 

ORIGINAL KAI AFTER MARKET ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ 

OES (Original Equipment Spares): Κατά την συναρμολόγηση ενός αυτοκινήτου από την κατασκευάστρια αυτοκινητοβιομηχανία χρησιμοποιούνται τα λεγόμενα εξαρτήματα πρώτης τοποθέτησης. Τα ανταλλακτικά αυτά μπορεί κάποιος να προμηθευτεί από το επίσημο δίκτυο διανομέων - επισκευαστών. Είναι γνήσια, κατασκευάζονται από κορυφαίους κατασκευαστές με τους οποίους οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν συμβόλαια και είναι υψηλής ποιότητας. Πωλούνται σε συσκευασίες με το εμπορικό σήμα της αυτοκινητοβιομηχανίας (πχ μπεκ σε κουτί FIAT).

ΟΕΜ (Original Equipment Manufacturer): Είναι ίδια με τα γνήσια πρώτης τοποθέτησης και κατασκευάζονται από τους ίδιους κατασκευαστές που προμηθεύουν τις αυτοκινητοβιομηχανίες με τις ίδιες αυστηρές ποιοτικές προδιαγραφές. Η βασική διαφορά με την προηγούμενη κατηγορία είναι ότι αυτά πωλούνται, είτε σε συσκευασία του κατασκευαστή και όχι με το εμπορικό σήμα της αυτοκινητοβιομηχανίας, είτε σε ουδέτερη συσκευασία χωρίς αυτό να επηρεάζει, φυσικά, την ποιότητα (πχ μπεκ σε κουτί Bosch, μπεκ σε συσκευασία blister). 

ΙΑΜ (Independent After Market): Εδώ υπάρχουν δυο υποκατηγορίες. Η πρώτη αφορά original ανταλλακτικά (OES ή ΟΕΜ), ίδια με τις δυο προηγούμενες κατηγορίες, κατασκευάζονται με τις ίδιες ποιοτικές προδιαγραφές από τους ίδιους κατασκευαστές πρώτου εξοπλισμού αλλά τα προμηθευόμαστε από οπουδήποτε αλλού, εκτός του επίσημου δικτύου αντιπροσωπιών της αυτοκινητοβιομηχανίας ή του κατασκευαστή, όπως από έναν ανεξάρτητο εισαγωγέα. Η δεύτερη υποκατηγορία αφορά τα after market ανταλλακτικά τα οποία είναι εφάμιλλης ποιότητας και παράγονται από άλλους κατασκευαστές και προμηθευτές after market (μη γνήσια). Η εταιρεία μας δεν διαθέτει ανταλλακτικά αυτής της κατηγορίας.

Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι δεν υπάρχουν τέτοιου είδους ανταλλακτικά για τα συστήματα ψεκασμού (μπεκ και αντλίες υψηλής πίεσης), που να είναι από διαφορετικό κατασκευαστή. Δεν υπάρχει δηλαδή εναλλακτική λύση σε μπεκ πετρελαίου ή αντλία υψηλής πίεσης εκτός από αυτά που είναι πρώτης τοποθέτησης. Όσον αφορά τις τουρμπίνες, η Eco Diesel, εισάγει και διαθέτει αποκλειστικά από κατασκευαστές πρώτης τοποθέτησης και δεν προτείνει λύσεις after market άλλων κατασκευαστών.