ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ

Turbo Actuator

Ο ηλεκτρονικός ενεργοποιητής στροβιλοσυμπιεστή (Turbocharger Electronic Actuator) ελέγχει την έξοδο ώθησης του υπερσυμπιεστή. Χρησιμοποιείται σε υπερσυμπιεστές μεταβλητής γεωμετρίας, οι οποίοι είναι εξοπλισμένοι με κινητά πτερύγια που καθορίζουν την κατεύθυνση της ροής των καυσαερίων. Ο ενεργοποιητής λειτουργεί ως ανακουφιστική βαλβίδα που μπορεί να ρυθμίσει την κατεύθυνση των πτερυγίων και επομένως την κατεύθυνση της εξάτμισης. Αυτό γίνεται με τη βοήθεια της πίεσης ώθησης του πρωτεύοντος υπερσυμπιεστή και του κενού μέσα στην πολλαπλή εισαγωγής. Ο ενεργοποιητής ελέγχεται από τη μονάδα ελέγχου κινητήρα, η οποία μετρά την ταχύτητα και το φορτίο στον κινητήρα.

Σε χαμηλά rpms, το φορτίο είναι χαμηλό και ο ενεργοποιητής διατηρεί τα πτερύγια κλειστά. Σε υψηλότερα φορτία, η πίεση ώθησης είναι υψηλότερη και έτσι ο ενεργοποιητής ανοίγει τα πτερύγια για να επιτρέψει στα καυσαέρια να ρέουν πάνω από την πτερωτή. Αυτό προκαλεί την περιστροφή της πτερωτής σε υψηλή ταχύτητα, αυξάνοντας έτσι την πίεση στην πολλαπλή εισαγωγής.

Ένας ελαττωματικός ηλεκτρονικός ενεργοποιητής θα προκαλέσει το άνοιγμα των πτερυγίων ακόμη και σε χαμηλά φορτία ή αδυναμία ανοίγματος των πτερυγίων όταν το φορτίο είναι υψηλό. Αυτό θα προκαλέσει απώλεια της ισχύος του αυτοκινήτου σας και η λυχνία του κινητήρα (check engine) στο ταμπλό σας θα ανάψει. Η βλάβη θα αντιστοιχεί σε ελαττωματικό actuator του υπερσυμπιεστή και πρέπει να αντικατασταθεί αμέσως για να αποφευχθεί τυχόν περαιτέρω βλάβη του υπερσυμπιεστή και του κινητήρα. Στην Eco Diesel διαθέτουμε μια μεγάλη ποικιλία ηλεκτρονικών ενεργοποιητών στροβιλοσυμπιεστή για κάθε μάρκα και μοντέλο αυτοκινήτου.

Πωλήσεις Turbo Actuator αυτοκινήτου επαγγελματικού φορτηγού, τρακτέρ, γεωργικών και κατασκευαστικών μηχανημάτων καθώς και μηχανές marine θαλάσσης.

Eco Diesel εγγύηση για ολοκληρωμένες λύσεις του οχήματός σας!

Ταξινόμηση:
Εμφάνιση:
Εμφάνιση: Λίστα Πλέγμα